Energieadvies verrijkend voor het Meerjarenonderhoudsplan (MOP)

,

“Energieadvies, de ontbrekende stap in vastgoedbeheer”

Adviseurs van Milicon en Facilicom ondersteunen gemeente Rotterdam bij het duurzaam beheer en onderhoud van hun vastgoed. Op basis van een energieadvies zijn gebouwen energetisch in kaart gebracht en zijn alle besparende en duurzame maatregelen beoordeeld op haalbaarheid. Door bewust gebruik te maken van het natuurlijke (of vervroegde) vervangingsmoment en de lange termijn scope voor de financiële eisen (15 jaar TVT) liep de mogelijk energiebesparing op tot 70% t.o.v. de besparing bij het normale onderhoud. Tevens werd het energielabel met dit pakket van maatregelen verbeterd tot label A.

Bij de veelal oudere gymzalen (bouwjaar 70-80) waren de belangrijke besparingsmaatregelen: gevel-, dak- en vloerisolatie, HR++ glas, LED-verlichting, energiezuinige ventilatoren, sensoren toepassen voor slimme regeling en energiezuinige (combi)ketels. Tevens werden zonpanelen geselecteerd.

Met een duurzaam MJOP en met de tegenwoordig beter beschikbare financiële mogelijkheden levert energiebesparing waarde op door comfortverhoging en door kostenbesparing.

Zie aanpak energiebesparing bij utiliteitsgebouwen

We onderscheiden ons door

2

Milicon is competent en deskundig op de vakinhoudelijke gebieden: energie, water, afvalpreventie, energie- en milieuzorgsystemen en hergebruik

4

Milicon is competent in de proces- en projectmatige aanpak van implementatieprojecten

1

Milicon is een betrouwbare en onafhankelijke partner, zonder belangenverstrengeling met overheid of toeleveranciers

3

Milicon is op de hoogte van actueel overheidsbeleid en beschikbare subsidie- en belastingvoordelen

5

Milicon kan door intensieve samenwerking met deskundige partners integrale of grote, complexe milieuprojecten (milieuvergunningen, collectieve projecten op bedrijventerrein of branches) uitvoeren

Contact

Milicon | Milieu Consultancy
Postbus 330
5750 AH Deurne

Florijn 4
5751 PC Deurne

Kastanjelaan 400
5616 LZ Eindhoven

T. 06 48468192
info@milicon.nl
Kvk nr. 17099511

2015 © Milicon. Developed by Spiegel crossmedia communicatie